Blog de profesor

Cutreierând prin codrii de aramă II

10.05.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

Sâmbătă am pornit la drum spre Ipoteşti, împreună cu o colegă de serviciu, alături de 19 copilaşi. Excursia a fost organizată în cadrul parteneriatului încheiat cu Şcoala Liteni. Aşadar, au participat şi 21 de copii de la şcoala respectivă, îndrumaţi de domii lor profesori. În drumul nostru spre Ipoteşti ne-am oprit la biserica “Sf. Dumitru” din Hârlău şi la Biblioteca Judeţeană Botoşani. Aici, doamna responsabliă de sala de lectură ne-a primit călduros şi le-a vorbit copiilor despre importanţa lecturii şi despre rolul jucat de bibliotecă în dezvoltarea armonioasă a individului. Apoi am asistat la lecţii de street-dance alături de Sebi, un tânăr dansator talentat. Copiii au fost captivaţi de mişcările efectuate de Sebi şi au încercat cât au putut să le înveţe. Tot la bibliotecă am fost duşi într-o sală în care nişte puşti de vreo 5-7 ani se antrenau jucând Go. Go-ul este un joc de strategie, inventat în China în urmă cu 4000 de ani. Astăzi, Go-ul este jocul naţional al acestei ţări. Am fost uimită de îndemânare micuţilor şi de seriozitatea lor, deşi mi-a luat ceva timp să pricep ce anume fac cu piesele respective.

La Ipoteşti am vizitat Casa memorială “Mihai Eminescu“, dar şi bisericuţa familiei. Apoi ne-am deplasat la lac, unde copiii au fost antrenaţi în tot felul de activităţi: concurs de pictură, de colaje, de realizat ghirlande şi ornamente din frunze, din ghindă, concurs cu întrebări din viaţa şi opera lui Eminescu. Ne-am cazat la Agafton, la Centrul de agrement “Codrii de aramă”. Aici am organizat un concurs de miss şi mister, iar copiii au avut posibilitatea să se joace în parcul din incinta locaţiei, să folosească terenurile de fotbal şi de baschet  şi să se bucure de peisajul încântător ce ne înconjura.

A doua zi am făcut un grătar, am realizat premierea copiilor implicaţi în diversele activităţi, am jucat un meci de forbal şi ne-am bucurat pentru câteva ore de parcul de joacă. În jurul orei 16:00 ne-am îndreptat spre Iaşi, cu gândul de a ne reîntoarce în anul următor pe acele meleaguri pline de inspiraţie şi încântare.

Mai jos vă propun să urmăriţi câteva imagini  din excursia noastră! Regret că nu este calitatea mai bună, însă am observat prea târziu că setasem aparatul pe fotografii VGA. Voi reveni şi cu o serie de filmuleţe.

 

 

Leave a Reply