Blog de profesor

Voi cum v-aţi pregătit pentru şcoală?

09.10.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

Mai e un hop şi noul an şcolar va începe în forţă, cu noi schimbări, noi provocări, noi rezultate.  Poate că unii îşi doresc ca vacanţa să se mai prelungească…Eu sunt una dintre acele persoane. Nu ştiu de ce, dar simt că timpul trece mai repede de la o vreme încoace. Poate că am îmbătrânit eu şi îl percep altfel. Nu am avut timp de nimic în această vacanţă. Nu am făcut nimic din cale-afară de important, nu am călătorit atât cât ar fi trebuit să o facă cineva care beneficiază de vacanţă.

Va trebui să mă resemnez şi să accept gândul că şcoala va începe luni. De fapt, pentru mine a început deja pe 29 august, însă nu e acelaşi lucru ca atunci când ai de făcut ore. Astăzi am dat şi eu o fugă până la Iaşi să mă aprovizionez cu ceva materiale pentru şcoală. N-am luat prea multe: un top de hârtie (pentru planificări, fişe de lucru, teste iniţiale,etc), cretă colorată, vreo 500 de notiţe autoadezive, un orar ca să-l afişez în clasă…şi…nu mai ştiu. În Kaufland am găsit ceva marfă pentru noul an şcolar şi nişte reduceri frumuşele. Prin Carrefour nu am ajuns încă, însă voi ajunge cu siguranţă. Doar acolo am găsit blocuri de desen cu file groase şi lucioase, pe care eu le folosesc pentru diplome.  Cu siguranţă, mai rămâne să achiziţionez destule lucruri pentru noul an şcolar: costume, încălţăminte, tuş pentru imprimantă…dar, cred că până apuc eu să le iau pe astea, se termină anul şcolar…Vremuri grele, dom’le!

Voi v-aţi luat ceva pentru şcoală? Dar sufleteşte v-aţi pregătit? Nu de alta, dar cine ştie ce tăieri vor mai fi, cu ce schimbări ne vom confrunta, cum vom socializa cu cei din jur…

Să aveţi un an bun! Să vă ţină aerul acesta poluat, de foame şi de sete! Să vă încălziţi cu imaginaţie şi să vă mulţumiţi cu puţin!

Leave a Reply