Blog de profesor

Românii au talent-preselecţii Iaşi

09.17.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Astăzi am pornit cu nerăbdare spre Iaşi pentru a lua parte la preselecţiile pentru noul sezon de la Românii au talent. Acestea au avut loc la Casa Sindicatelor, de la ora 12:00 la 17:00, iar a doua parte a început la ora 19:00.  Am preferat să merg de dimineaţă pentru a fi sigură că voi reuşi să ajung în sală. La ora 11:00 erau deja oameni adunaţi în faţa locaţiei. În sală am fost primiţi abia pe la 12:35, după o oră în care am aşteptat afară, alături de alţi oameni, unii cu apucături de urangutani.Din momentul în care porţile s-au deschis, a urmat călcarea în picioare. Însă mă bucur că a trecut repede şi că am prins locuri bune în sală, exact pe partea din mijloc, în faţă.

Spectacolul mi s-a părut acceptabil, însă m-au scos din sărite pauzele în care se pregătea scena pentru următorul concurent şi ţipetele celor din sală, care nu aveau altceva de făcut, decât să-i strige pe Mihai, Andra sau Andi şi să le facă din mână. Asta s-a întâmplat până la sfârşitul primei părţi a spectacolului. La cea ce-a doua nu am mai putut merge din cauza oboselii şi a faptului că ultimul autobuz din Iaşi spre localitatea mea de domiciliu era la ora 19:00. Membrii juriului mi-au plăcut şi am constatat că sunt exact aşa cum îi percepeam din faţa ecranului. Unii concurenţi au fost buni, iar alţii s-au aflat  acolo doar de umplutură.

Ce mi-a plăcut?

-  mi-au plăcut membrii juriului şi prestaţia unor concurenţi;

- sala foarte mare;

- baletul lui Edi Stancu;

- prezentatorul;

- momentele celor de la Kids rock, ale celor de la  Palatul Copiilor, al lui Alex (ce cânta la saxofon)…

Ce nu mi-a plăcut?

- faptul că ora 12:00 anunţată pentru începerea spectacolului nu s-a respectat;

- faptul că nu s-a realizat şi o sortarea a oamenilor din public (mulţi nu aveau ce căuta acolo);

- faptul că lângă mine se vorbea în ţigăneşte;

- publicul avea ceva în fund, de se tot foia, atât în pauze, cât şi în timpul susţinerii actului artistic al concurenţilor;

- m-au plictisit momentele moarte;

- nu am avut voie să facem fotografii (deşi prezentatorul a susţinut că acestea se pot face în pauzele dintre momente);

- comentariile celor din jur au fost deranjante.

În concluzie, îmi pare bine că am avut ocazia să merg la acest eveniment, însă ar fi putut fi organizat mult mai bine. Aştept să înceapă emisiunea şi să mă aflu în ipostaza de telespectator. Ca persoană din public mi s-a părut prea obositor. Dacă aveţi timp şi sunteţi interesaţi de spectacol, vor fi preselecţii şi mâine, în aceeaşi sală din Iaşi. Sunteţi aşteptaţi la ele, pentru că publicul reprezintă al patrulea membru al juriului, putând hotărî soarta concurenţilor.

Iată şi câteva fotografii pe care am reuşit să le fac, după ce am auzit de la prezentator că am avea voie în pauză.

 

Leave a Reply