Blog de profesor

Noul an şcolar bate la uşă…

09.11.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Da, chiar aşa este…Din păcate…Noul an şcolar bate la uşă? Să-i deschidem sau nu? Dacă ar fi după mine, aş ţine uşa încuiată pentru încă o perioadă bună de timp. Nu ştiu de ce…Nu mi s-a mai întâmplat niciodată asta până acum, dar în acest an aş prefera să stau acasă. Poate din cauza faptului că m-au copleşit prea desele schimbări din învăţământ, poate că m-am săturat să trăiesc cu frica mare că aş putea rămâne pe drumuri, poate că e din cauza nesiguranţei zilei de mâine…Ceva trebuie să fie…Poate mă comport aşa din cauza tăierilor de salarii, a faptului că elevii devin pe zi ce trece tot mai nepăsători în ceea ce priveşte şcoala…Mulţi copii împărtăşesc părerile părinţilor, care îi trimit la şcoală doar formal…Să ia şi ei o alocaţie. Când ajung acasă nu sunt lăsaţi să îşi facă temele sau să înveţe, ci sunt puşi la muncă, trândindu-li-se în faţă o replică de genul: “La ce îţi trebuie carte? Lasă că şi aşa nu-ţi foloseşte la nimic…”  Ei bine, în mare parte, cu astfel de elevi muncesc eu.

Sau poate starea mea se datorează toamnei nou sosite, care a adus odată cu venirea ei, nostalgia vremurilor uitate şi melancolia unui nou, trist început…Şi dacă soarta învăţământului rămâne la fel de tristă, mă gândesc că mai bine mor de foame stând degeaba, decât să mor de foame muncind. Cred că o voi duce mai mult astfel…

Aştept şi nu aştept ziua de mâine…Oare cum va fi? Fiecare început de an şcolar e acelaşi, dar de fiecare dată altul…Vom vedea…..

Leave a Reply