Blog de profesor

Inovaţii în tratarea cancerului

09.16.2011 · Posted in Reclama

Nu în urmă cu mult timp am trecut printr-o experienţă neplăcută, şi anume decesul unui unchi de-al meu, ce suferea de câţiva ani de cancer, una din cele mai întâlnite şi cele mai cumplite boli ale secolului în care trăim.

Constat că această boală ameninţă din ce în ce mai mult omenirea, reprezentând una dintre principalele cauze de deces. Există mai multe tipuri de cancer, ce pot fi provocate de alcool, o alimentaţie defectuoasă, expunerea la radiaţii solare, medicamente cancerigene, tutun, anumite virusuri. Tocmai datorită faptului că există multe tipuri de cancer, enumerarea tuturor simptomelor bolii este foarte dificilă. Totuşi, semne ale prezenţei cancerului ar putea fi: o pierdere semnificativă în greutate (fără vreo dietă minune), lipsa poftei de mâncare, starea de oboseală intensă, o pierdere de sânge prin scaune sau pe gură, sau diverse dureri ce vi s-ar părea suspecte.

Însă bolnavii de cancer nu trebuie să se descurajeze pentru că această boală nu reprezintă o condamnare la moarte, iar un psihic puternic, alături de tehnici medicale moderne, poate face ca boala să fie învinsă. Una dintre aceste tehnici moderne este radioterapia. Tumorile tratate prin radioterapie sunt cele ale sânului, plămânului, prostatei, rectului, cele din sfera ORL  şi tumorile sistemului nervos central şi periferic.

Cea mai avansată tehnologie disponibilă pentru tratarea tumorilor, chiar şi a celor extrem de mici, fără a distruge organele pe care sunt localizate aceste tumori, este radiochirurgia Cyberknife. Aceasta este folosită în tratamentul tumorilor maligne şi benigne care apar oriunde în corp. Cyberknife distruge doar zona bolnavă, protejând şesuturile sănătoase. această tehnică modernă are multiple avantaje. Tratametul de cancer este nedureros, permite tratarea tumorilor sau leziunilor din întregul corp şi reduce riscul unor complicaţii ce pot apărea în cazul chirurgiei convenţionale.

George William Curtis spunea că:  “Fericirea constă, în primul rând, în sănătate.” Aşadar, vă doresc să aveţi parte de ea!

Leave a Reply