Blog de profesor

Despre ce scriu pe blog?

09.12.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Vă spuneam în acest articol că am acceptat provocarea lui Blogatu de a participa la proiectul “Cartea Bloggerilor“. Tema primului capitol am tratat-o în articolul cu pricina, iar acum a sosit timpul să tratez cea de-a doua temă: “Despre ce scrii pe blog?”

Pentru că scopul blogului meu este de a promova aspectele pozitive din sistemul de învăţământ, am scris pe el despre activităţile desfăşurate cu elevii mei în cadrul şcolii sau în afara acesteia: parteneriate, serbări, concursuri, olimpiade, excursii, etc.

Fiecare şcoală la care am predat a rămas în inima mea şi am avut câte ceva de învăţat de la fiecare elev pe care l-am avut. De aceea, m-am gândit să dedic câte o categorie celor trei şcoli în cauză şi activităţilor desfăşurate acolo. În afară de articolele dedicate acestor activităţi, am postat fotografii şi filmuleţe. Mai apoi, m-am gândit că nu ar fi rău să vin în ajutorul colegilor mei şi să ataşez pe blog diverse materiale didactice: model de catalog provizoriu, proces-verbal pentru şedinţele cu părinţii, planificări, programe, legi din domeniul educaţiei, rezultate la olimpiade, concursuri, la Evaluarea Naţională, scenete, etc. Am promovat diverse concursuri şcolare, activităţi literare şi medii culturale din Iaşi şi ţară.

Treptat, am adăugat categorii referitoare la creaţiile elevilor şi cele personale, care merită să fie citite şi de alţii. Unele au obţinut premii şi menţiuni la diferite concursuri de specialitate. Istorioarele amuzante de la şcoală, perlele din teze, amintirile din copilăria mea sunt şi ele prezente pe blogul meu. De asemenea, am scris anumite articole pentru a participa la diverse concursuri pentru bloggeri, precum şi câteva advertoriale pentru un ban în plus.

În rest, gândurile personale, impresiile din viaţa de zi cu zi, aspectele ce privesc activitatea mea la catedră, ele sunt cele care au dat naştere blogului meu şi cele care îl întreţin. Şi mă bucur mult când văd că unora le sunt de folos informaţiile furnizate de mine, dar mai ales când văd că ştrumfii mei sunt atât de bucuroşi când se găsesc pe paginile lui Calliope22. Cu siguranţă a reprezentat un impuls pentru implicarea lor în cât mai multe activităţi din cadrul şcolii, iar acesta este un câştig imens.

Leave a Reply