Blog de profesor

Ce ne aduce barza?

09.07.2011 · Posted in Reclama

Vine o perioadă în viaţa unei femei când se satură de petreceri şi cluburi, de distracţie şi hoinărit şi simte nevoia ca un copil să apară în viaţa ei. Sunt puţine femei care nu-şi doresc să aibă copii. Cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos îşi doresc o familie bine închegată.

În urmă cu două luni, una dintre prietenele mele a adus pe lume un băieţel superb. De-a lungul celor nouă luni de sarcină, am avut ocazia să aflu cât mai multe informaţii despre ceea ce presupune apariţia unui copil în viaţa de cuplu. Mărturisesc că m-au cam speriat unele aspecte, însă nu m-au făcut să renunţ la dorinţa de a avea şi eu cândva, un Teo sau o Antonie. 

În primul rând, perioada de sarcina nu este deloc una uşoară. Mai ales când ai o meserie ce presupune stres zilnic şi navetă. În al doilea rând, dacă îţi doreşti un bebeluş, trebuie să scoţi destui bani din buzunar încă de dinainte de a se naşte. Toate analizele din timpul sarcinii, controalele, ecografiile, eventualele tratamente, te vor scutura în fiecare lună de o mare parte din salariu. Sunt însă şi români care, din cauza sărăciei sau a inconştienţei, sar peste toate aceste controale şi analize, atât de importante pentru sănătatea mamei si a copilului. La naştere va mai trebui să scoţi câţiva bani din buzunare. Taxa de spitalizare ( 1 mil pentru femeile care nasc normal, 5 mil pentru cele care optează pentru cezariană), bacşişurile pentru medic, asistente, anestezist, femeia de serviciu,  te vor lăsa cu ele goale. Alimentaţia este şi ea foarte importantă în perioada sarcinii. S-ar putea să ai pofte mari şi multe sau, din contră, să descoperi că nu mai poţi mânca nimic.

Cu toate acestea, ce bucurie mai mare există pe lume, decât aceea de a avea un copil? Ce realizare mai mare, decât aceea de a fi o bună mamă, poate cunoaşte o femeie? Un copil te poate face să te simţi împlinită şi fericită.  Indiferent de sexul acestuia, îl vei iubi necondiţionat. Însă, sunt unii părinţi care îşi doresc să aibă fată, iar alţii, cei mai mulţi pe care i-am întâlnit, îşi doresc să aibă băiat. Până mai ieri, acestora nu le rămânea după conceperea copilului, decât să se roage să fie ce-şi doresc ei. Trebuie să fi fost o tortură pentru mame să aştepte nouă luni pentru a afla sexul copilului, deşi sunt unele care aleg varianta aceasta şi în zilele de astăzi. Tehnica a evoluat destul de mult şi părinţii pot afla încă din primele patru luni dacă vor avea fetiţă sau băiat.  Şi, dacă îţi doreşti cu ardoare ca viitorul copil să aibă un anumit sex, poţi consulta un calendar fertilitate. Urmărind câţiva paşi simpli, el te poate ghida în alegerea zilelor potrivite pentru conceperea copilului dorit. Aşadar, ultima modă în materie de bebeluşi este să dai o comandă la barză şi să-i ceri ceea ce doreşti. Există printre voi persoane care au experimentat aşa ceva?

Leave a Reply