Blog de profesor

Către Ministerul Educaţiei

09.18.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

În această seară am găsit pe forumul edu.ro un text pe care vreau să vi-l arăt şi vouă. Sunt părerile unui dascăl. Îl voi posta mai jos.

 

MINISTER, TREZESTE-TE !!
VIATA BATE SCOALA si realitatea intrece imaginatia si sfideaza bunul-simt !!

Pentru necunoscatori, dar si pentru rauvoitori:
ROMANIA NU E TARA DE ORFANI !!

PROFESOR INVATAMANT PRIMAR, OFER, cu acordul Ministerului Educatiei si fara nicio pretentie financiara, ORELE DE EDUCATIE FIZICA oricarui profesor cu aceasta specializare.

Fara nicio pretentie financiara, OFER si ORA DE ,,STIINTE” la clasa a IV-a pentru ca nu cunosc metodica predarii fizicii si chimiei, acces la laborator n-am si sunt atehnica.

Astept de la Ministrul Educatiei:

Sa urmeze exemplul lor si…

1. Sa faca din MESERIA DE PROFESOR cea mai respectata profesie, astfel incat ea SA FIE O MANDRIE, NU UN STIGMAT LA CARE SOCIETATEA ROMANEASCA O OBLIGA.
2. Parintii si elevii trebuie sa contribuie la evaluarea cadrelor didactice – comunicare, transparenta, respect – avand de partea lor:
- Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar
- PROGRAMA SCOLARA pentru fiecare obiect, la fiecare clasa
- CRITERIILE DE NOTARE pentru fiecare obiect, la fiecare clasa
- CRITERIILE DE PERFORMANTA pentru evaluarea profesorilor la final de an scolar
3. Sa introduca LIMBA ROMANA, disciplina OBLIGATORIE in toate liceele, la toate profilele, pana la clasa a XII-a.
4. sa regandeasca programa scolara tinand cont de realitate, de cerintele de pe piata muncii si in asa fel incat aceasta sa puna accent pe gandirea libera, pe practica, pe competente, pe calitate, nu pe cantitate
5. sa revizuiasca manualele scolare eliminand TOT ce e inutil si expirat si, de ce nu?, sa elimine sau sa comaseze chiar si unele dintre obiecte
6. sa permita elevilor din clasele a XI-a-a XII-a sa-si aleaga obiectele ce le sunt necesare, le folosesc, le plac, pe principiul FAC CE VREAU CU SI PENTRU VIITORUL MEU.
7. sa elimine supraincarcarea elevilor cu ore si teme
8. sa interzica patrunderea in sistem, prin examene dure, de competenta profesionala, dar si PSIHIATRICE, a necalificatilor, a analfabetilor, a dezaxatilor, a tuturor celor care vor sa se faca profesori aiurea, ca sa nu stea acasa.
9. sa ridice la 7 nota cu care se poate patrunde in invatamant
10. SA ELIMINE CONCURSUL PENTRU SUPLINITORII FARA STUDII CORESPUNZATOARE POSTULUI

11. sa treaca in rezerva cadre didactice incompetente, batrane sau tinere, si sa inregimenteze MODELE INTELECTUALE PENTRU ELEVI, oameni capabili, interesati sa formeze caractere, deschisi catre nou
12. sa desfiinteze unele dintre fabricile in care multime de lume e “facatoare” de facultate, desi nici liceul n-ar fi trebuit sa-l termine
13. sa regandeasca asigurarea securitatii elevilor in scoli
14. sa introduca EVALUAREA NATIONALA la clasa a IV-a
15. DOAR INSPECTORII SCOLARI sa aiba drept de indrumare si control a activitatii profesorilor.

Leave a Reply