Blog de profesor

Unde vin nu e, nimic nu e…

08.25.2011 · Posted in Reclama

Vinul este seva strugurilor. Fiecare picătură de lichid care umple atâtea sticle a fost extrasă din pământ prin rădăcinile viţei de vie. ” ( Hugh Johnson)

Deşi nu sunt o împătimită consumatoare de vinuri, trebuie să recunosc că, asemenea codrului, vinu-i frate cu românul. Nu există eveniment din viaţa acestuia la care să nu curgă măcar un strop de vin. Pentru cineva care este novice în domeniul vinurilor, alegerea unui sortiment bun, potrivit evenimentului la care va fi consumat, poate deveni o adevărată bătaie de cap. Da, ştiu asta din proprie experienţă. Greu a mai fost să găsim un vin bun pentru nunta noastră, ce  a avut loc anul trecut! Recomandările prietenilor au fost cele care ne-au salvat.

De-a lungul existenţei mele, legătura cu acest elixir al vieţii, nu a fost inexistentă. M-am împrietenit cu amicul Vin încă din copilărie, când aşteptam ca invitaţii noştri să plece spre casele lor, pentru a sorbi cu poftă ultimele picături din paharele lor. Vă las să vă închipuiţi singuri ce s-a întâmplat când s-a prins maică-mea de ceea ce făceam.

Mai târziu, prin clasa a IV-a, am descoperit vinul spumant. Pentru că s-a dovedit a fi irezistibil, la un Revelion, am consumat pe ascuns vreo două pahare. Şi pentru că inevitabila călătorie a acestuia prin organismul meu s-a produs, a urmat o cântare de mama focului în toaleta căminului în care locuia sora mea. Interpreta? Nimeni alta decât mine. După ce aceasta şi-a dat seama  că acele triluri demenţiale îmi aparţineau, am fost dusă de urechi în cameră. Nici aici nu m-am potolit. Întinsă pe pat, râdeam în hohote şi repetam întruna: “Capra are ţâţe, ţâţe are capra…” Nu mă întrebaţi de ce…Bineînţeles, a urmat o durere de cap îngrozitoare. Probabil că acela a fost momentul în care am înţeles că vinul nu îţi este întotdeauna prieten.

Anii au trecut, dar aroma vinului a rămas la fel de ademenitoare. De aceea, o sticlă de vin bun nu lipseşte din casa nimănui. Sau poate că da? În oricare dintre cele două categorii v-aţi afla, am descoperit acest magazin online de vinuri premium, care vine în întâmpinarea dumneavoastră cu oferte imbatabile. Deci, ai probleme în dragoste? Vrei să-i faci soţiei/soţului o surpriză plăcută? Organizezi o cumătrie sau o nuntă? Cauţi un cadou pentru un prieten drag? VinPremium.ro te ajută să găseşti vinul potrivit din gama variată pe care o oferă: vinuri roşii, albe, roze, spumante, toate la preţuri accesibile. Doar aici găseşti vinuri de la Casa Isărescu, dar şi de la Agricola Ştirbey, Crama lui Dinescu, Cramele Recaş, Wine Princess, WineRo şi altele.

Nu mai sta pe gânduri! Comandă direct de pe site sortimentul dorit! Doar cu un singur click, cele mai plăcute arome îţi vor trece pragul şi îţi vor invada cele mai ascunse simţuri. VinPremium.ro te provoacă să-ţi începi călătoria prin lumea savorilor de neuitat.  Şi ia aminte:

Bea vin şi vei dormi bine. Dormi şi nu vei păcătui. Evită păcatul şi vei fi salvat. Prin urmare, bea vin şi vei fi salvat.

Proverb german medieval

Leave a Reply