Blog de profesor

Pachete pentru mirese la preţuri bombastice!

08.13.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Din câte am văzut, criza n-a fost capabilă să împiedice cuplurile de îndrăgostiţi să-şi unească pentru totdeauna ( sau nu) destinele. Iubirea pluteşte încă în aerul poluat al ţării şi mai coboară cu câte o paraşută în căminele celor dornici de a se căsători. Deocamdată dragostea ne ţine de foame, căci suntem, după cum bine se poate vedea, un popor iubăreţ. 

Deşi salariile multor cetăţeni au scăzut destul de mult, deşi pensiile au fost şi ele aranjate mai mult sau mai puţin, preţurile nu par să dea deloc înapoi, ci, din contră, se umfă ca ….(aici completaţi voi cu ce vreţi) şi urmează să explodeze în buzunarele muritorilor de rând.

Pentru că mi-am aduc aminte cât de greu e să faci o nuntă, vreau să dezbat o parte din acest subiect ( are muuuulte) în prezentul articol. Îmi aduc aminte cât de surprinsă am fost anul trecut, înainte de nuntă, de preţurile pachetelor de mireasă. Cu chiu cu vai am găsit unul cu puţin sub patru milioane. De fapt, eram interesată doar de machiaj, coafură şi manichiură…dar, ca orice româncă ce se respectă! , m-am gândit să nu ratez asemenea  ofertă. Poate voi fi de nerecunoscut în seara nunţii. Toate bune şi frumoase…Salonul la care mi-am făcut rezervare se numeşte Salon Noblesse din Iaşi. Ceea ce m-a convins să merg la acest salon a fost faptul că printre fotografiile de pe siteul lor am recunoscut-o pe Lăcrămioara, o tipă ce mă tunsese în trecut şi de care mi-a plăcut în acel moment. Când am ajuns acolo, am descoperit că se angajase nu cu mult timp în urmă în alt loc. Asta m-a descurajat puţin, dar dădusem deja avansul. Nu mai era chip să dau înapoi.

Pachetul ales se numea Mireasă naturală şi cuprindea următoarele: coafură , make-up , manichiură SPA , pedichiură SPA, pensat , vopsit gene, vopsit sprâncene, tratament cosmetic Basic Academie. În plus, erau incluse şi proba pentru machiaj şi pentru coafat. Peste vopsitul genelor şi al sprâncenelor am sărit, neştiind cu ce se mănâncă astea. Şi nici nu vroiam să fac experimente în ziua nunţii şi să risc să arăt ca Moş Crăciun în vacanţa de vară. Pensatul, tratamentul Basic şi machiajul m-au mulţumit. Manichiura şi pedichiura m-au mulţumit parţial. Condiţiile sunt faine. În timp ce îţi sunt pregătite picioarele pentru pedichiură ( spălate, bla, bla, bla), tu poţi sta ca o boieroaică pe un scaun dotat cu telecomandă cu mai multe viteze şi  gata să îţi maseze spatele. Între timp o mai poţi asculta şi pe tipa de acolo, bârfind cu alte cliente, cunoscute de ea şi lăudându-şi marfa ( produse profesionale de la mărci de renume). Ca la noi la nimenea! Oricum, am avut mare grijă de mâinile şi picioarele mele în ziua de dinaintea nunţii ca să nu îmi stric manichiura şi pedichiura. A doua zi dimineaţă, înainte de a fugi la coafat, m-am gândit să probez din nou pantofii de mireasă şi..surpriză! Nici nu i-am încălţat bine, că mi-am distrus boiala de la o unghie…Al dracului pantof, îmi zic, chiar să strice bunătate de ojă profesională??? Întoarsă la salon, tipa care mă pregătise a făcut o faţă tare mirată, neştiind cum am reuşit să fac o astfel de minune…Eu am fost totuşi mulţumită că-mi luasem pantofi pentru nuntă, iar unghiile oricum nu se vedeau. 

Am trecut repede la coafat pentru că nu-mi permiteam să pierd timpul. Tanti de acolo nu îmi făcuse proba, ca să nu-mi obosească părul…dar m-a asigurat că o să iasă aşa cum vreau. Îi arătasem chiar şi fotografia unei tipe, coafată aşa cum vroiam eu. După ce am stat la idioţenia care se numeşte cască…a venit vremea să dea drumul la bigudiuri. Şocul meu a fost mare când am constat că, după mult timp petrecut cu maşinăria respectivă pe cap, părul meu se lasă şi onduleurile mele sunt inexistente. Mai mult, părul încărcat de fixatix profesional, căpătase un aspect nu tocmai în ton cu pretenţiile salonului. În concluzie, n-a ieşit nici jumătate din ce vroiam eu să iasă şi din ce mă asigurase şi tanti că va fi la final. Noroc de nişte prietene de nădejde, care mi-au mai aranjat părul înainte de şedinţa foto.

Dar în ziua nunţii nu ai voie să te enervezi…cu toate că nervii tot şi-au făcut apariţia după-amiază ( dar asta e altă mâncare de peşte…) Când să achit, observ că suma e mai mare…Aveam de plătit şi patru floricele care nu făceau parte din manichiura spa din pachetul ales de mine…Asta-i bună! Eu renunţasem la vopsitul genelor şi al sprâncenelor…cu toate că le-am plătit ( făceau parte din pachet) şi a trebuit să achit şi floricelele!!! Însă pe siteul lor scrie clar: Nu se accepta inlocuiri sau asimilari la pachetele pentru mirese. Se accepta servicii la cerere , in completarea celor existente , contra cost. Va multumim pentru intelegere ! Mi se pare absurd să nu dai posibilitatea cuiva să îşi aleagă serviciile pe care le doreşte şi să îşi creeze singur un asemenea pachet…cel potrivit! Oricum, nu mai am de gând să dau pe acolo prea curând. Poate doar pentru un machiaj…Pe voi vă sfătuiesc să fiţi foarte atente dacă alegeţi Salonul Noblesse! Nu alegeţi pachete deja făcute! Optaţi pentru serviciile pe care le doriţi, dar separat! Şi, ce e mai important, nu spuneţi că sunteţi mirese!!! Am observat că un coafat costă până în 50 lei ( la cununia civilă am dat 35), dar, dacă e pentru mireasă, creşte preţul lejer până la 100 lei sau mai mult. Şi culmea, poate arăta şi mai rău!!!

 

Iar la sfârşit vă las pe voi să comparaţi cele două coafuri (modelul şi a mea) şi să îmi atrageţi atenţia dacă nu văd eu bine.  Aşadar, aştept părerile voastre aici, nu pe facebook!

2 Responses to “Pachete pentru mirese la preţuri bombastice!”

  1. din cate vad eu semeni f bn cu modelul. legat de coafura pot spune ca e mare diferenta: la model se observa clar buclele iar la tn..nu prea.
    Oricum ceea ce vreau sa-ti sp e ca ti-a stat bn cu coafura care ti-a iesit in final, ti-a dat un aspect mai natural, mai inocent.
    Ms k ai scris poveste ata aici ca sa am mare grija cand aleg salonul.

    • calliope22 says:

      Multumesc! Pana la urma, a trebuit sa ma multumesc cu ce a iesit. Nu mai aveam ce face. Oricum, l-am aranjat un pic acasa. Arata mai rau…Da, ai mare grija cand alegi salonul si insista sa iti faca neaparat coafura de proba. Si pentru machiaj e bine sa faci cateva de proba cu doua-trei zile inainte de eveniment. Ma bucur ca ti-a fost de folos articolul.

Leave a Reply