Blog de profesor

Când, cum şi de ce am devenit blogger?

08.29.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Pe ultima sută de metri m-am decis şi eu să particip la proiectul promovat de Blogatu, şi anume Cartea bloggerilor. Dacă nu ştiaţi de acest proiect şi vreţi şi voi să participaţi la realizarea lui, trebuie să ştiţi că tema primului capitol este “Când, cum şi de ce am devenit blogger?“. Puteţi scrie un articol de maxim 500 de cuvinte pe această temă până la data de 31 august.

Iată cum am ajuns eu să fiu blogger…Începuturile mele în acest domeniu nu se situează într-un trecut îndepărtat, ci, mai exact, în anul 2010, prin luna iunie. De unde pasiunea pentru blogging? M-am molipsit de la soţ, el având de mai mult timp un blog al lui. Relansat m-a ajutat să îmi realizez bloggul şi m-a iniţiat în tainele “scrisului pe net”.

Primul meu blog a fost pe wordpress.com pentru că aceştia ofereau domenii gratis, iar intenţia mea în acea perioadă nu era să investesc bani în noua pasiune, ci, mai degrabă, interes, minte, timp şi suflet. Între timp, de ceva vreme, mi-am mutat blogul pe info.

Cum m-am apucat de scris? Foarte simplu…Într-o zi de vară, prin ultimele săptămâni de şcoală.

De ce am devenit blogger? În primul rând, îmi place să scriu. Am uitat să precizez că profesia mea este cea de dascăl, iar unul dintre motivele pentru care mi-am făcut blog a fost pentru a-mi promova activităţile realizate împreună cu elevii mei. Neavând un site al şcolii în acea perioadă, m-am gândit că e păcat să nu poată fi văzute şi lucrurile pozitive dintr-o  şcoală.  Pentru că interesul părinţilor este din ce în ce mai scăzut faţă de învăţătură, prezenţa acestora la serbări sau la diverse proiecte în care şcoala este implicată, se apropia de zero. Prin urmare, scenetele şi concursurile pe care le pregăteam nu erau urmărite decât de câţiva alţi elevi în calitate de spectatori, precum şi de puţini colegi de-ai mei.

Înainte de o serbare, una dintre elevele mele chiar m-a întrebat de ce se mai pregătesc pentru dramatizări, dansuri, interpretări muzicale, dacă nu vine nimeni să-i vadă. Întrebarea ei m-a pus pe gânduri şi mi-am spus în acel moment că un blog unde să poată fi postate toate aceste activităţi nu ar fi o idee rea. Aşa vor putea şi ştrumfii mei să se vadă, iar activităţile vor fi cunoscute şi (poate) apreciate de toţi cei care îmi vor citi blogul.

Prin urmare, blogul pe care scriu este, în mare parte, dedicat elevilor mei şi profesiunii pe care am ales-o.

 

5 Responses to “Când, cum şi de ce am devenit blogger?”

 1. Ingrid Medeea Istratescu says:

  Eu m-am implicat in afaceri google adsense ,in ideea de a mai castiga niste bani. Deocamdata am investit niste bani.Mi-am cumparat domeniu si hosting si am urcat online 40 de site-uri. Mi-am facut ,desigur, cont google ,am introdus codul de pulicitate pe toate site-urile si acum trebuie sa le promovez pentru a avea trafic pe ele. Ar trebui sa fiu platita per click.Am inceput sa le promovez singura , adica sa le inscriu in directoare ,dar e foarte multa munca si nu fac fata singura .Probabil voi apela la o firma sa -mi promoveze site-urile.Mi-am facut si blog dar mai lucrez la el.
  INGRID ISTRATESCU

  • calliope22 says:

   Pare foarte mult de munca…Eu de abia fac fata acestui blog. Nu am timp sa scriu pe el atat de des cat mi-as dori. Insa ma ajuta mult si viata mi s-a schimbat in bine de cand il am. Multa bafta in ceea ce faceti!

 2. Felicitari, ai castigat locul 1 la concursul de pe blogul meu. Lasa un comentariu la articolul cu castigatorii cu codul html de la bannerul tau!

 3. [...] spuneam în acest articol că am acceptat provocarea lui Blogatu de a participa la proiectul “Cartea [...]

Leave a Reply