Blog de profesor

Profită de cardurile ISIC, ITIC şi IYTC!

07.27.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Ce sunt aceste tipuri de card? Ei bine, cu acestea beneficiaţi de anumite reduceri în domenii diverse dacă aveţi vârsta sub 30 de ani, dacă sunteţi elev, student, masterand sau doctorand sau dacă sunteţi profesor. Există trei tipuri de carduri:

ISIC- International Student Identity Card este singura dovadă recunoscută internaţional ce probează statutul de elev sau student, susţinută de UNESCU şi de UE.  El se adresează elevilor cu vârsta peste 12 ani şi studenţilor la cursuri de zi, masteranzilor şi doctoranzilor care studiază la instituţii de învăţământ acreditate. Posesorii acesui tip de card se pot bucura de acces preferenţial la peste 42000 de discounturi şi beneficii în România şi în lume. Reţeaua ISIC cuprinde 120 de ţări.

 

ITIC- International Teacher Identity Card este singura dovadă recunoscută internaţional ce atestă statutul de cadru didactic, susţinută de UNESCO şi de Uniunea Europeană. El a fost creat pentru a înlesni turismul cultural pentru profesori şi a acumulat în timp scurt o serie de facilităţi accesibile posesorului, care au convins cadrele didactice de necesitatea procurării acestuia. ITIC se adresează tuturor cadrelor didactice cu normă întreagă care activează la instituţii de învăţământ acreditate.

 

IYTC-  International Youth Card este singurul card destinat tinerilor cu vârste sub 30 de ani, recunoscut internaţional şi susţinut de UNESCO şi UE.
Posesorii cardului IYTC devin parte a unei comunitati internationale de peste 5 milioane de tineri care impart pasiunea de a calatori, de a-si largi orizonturile culturale si de a face noi descoperiri, si care se bucura de acces preferential la peste 42.000 de discounturi si beneficii in Romania si lume (Reteaua ISIC cuprinde 120 tari).

Profitaţi acum de aceste carduri pentru diverse discounturi la restaurante, cinematografe, la bilete de avion, autocar, la cazare sau intrarea la diferite obiective turistice. Mai multe informaţii găsiţi pe siteul http://www.isic-romania.ro. Tot aici veţi găsi detalii referitoare la metodele de achiziţionare a cardurilor, precum şi lista de discounturi, atât în România, cât şi în străinătate. Emiterea unui card costa 20 ron. Profitaţi de reducerile oferite de cardurile ISIC, pentru că fiecare bănuţ economisit e important!

Am plănuit şi eu achiziţionarea unui asemenea card, însă rămâne să aleg între ITIC sau IYTC.

PS: În Iaşi şi cei de la Icar Tours pot emite astfel de carduri!Leave a Reply