Blog de profesor

I hate Vodafone

07.28.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Citind un articol de pe denisuca.com, în care era lăudată reţeaua Vodafone, dar şi comentariile articolului respectiv, încropite în acelaşi sens, n-am putut să mă abţin şi am hotărât să-mi scriu şi eu părerea. O părere sinceră, a unui  utilizator al serviciilor Vodafone, nu a unui vânător de advertoriale.

Să mă gândesc când a început relaţia mea specială cu Vodafone…Hmmm…Să tot fie vreo 7-8 ani. Ţin minte că eram la facultate, în primul an. Aşa era pe vremea mea: nu aveau copchiii telefoane încă din burtă. Reţeaua am ales-o la întâmplare. O băteam pe maică-mea la cap într-o zi, prin Mall să îmi ia şi mie telefon. Şi când am prins un moment de slăbiciune din partea ei, am şi împins-o într-un stand cu telefoane. Întâmplarea a făcut ca acesta să fie de la firma verde pe atunci( Connex). Nu a durat mult şi visul mi s-a împlinit. Am optat şi pentru un abonament, Family se numea. Oferea 60 de minute lunar cu 5 numere favorite. Şi parcă după un an am primit şi 10 minute în Connex, urmând ca, treptat, numărul lor să crească. Lucrul acesta nu s-a mai întâmplat aşa cum mă aşteptam. Acum, după 7-8 ani în reţea, am 20 de minute naţionale. Cele în reţea au dispărut de tot.

În fine…să continui povestirea. După vreun an-doi de la achiziţionarea telefonului şi a abonamentului, întâmplarea nefericită a făcut ca, în microbuz, să îmi fie furat “copilul”. Aşa îmi botezasem eu umilul Motorola pe care îl aveam. Am sunat de pe alt număr la cei de la Relaţii cu clienţii pentru a mi se închide abonametul din cauza situaţiei în care mă aflam. Le-am explicat totul. Vreme de vreo 3 luni după acest incident, am mai primit facturi de la cei de la Connex. Speriată de vreo amendă în caz de neplată, cum eram pe vremuri, am plătit ca proasta toate acele facturi, fără ca eu să mai folosesc serviciile lor. Asta până într-o zi, când m-am hotărât să îi sun şi să văd ce se întâmplă. Idioţii, că altfel nu îi pot numi, îmi închiseseră abonamentul( deci eu nu puteam folosi numărul), dar nu era reziliat contractul. Şi nu s-a gândit nimeni că un abonament pe un număr pe care nu-l poţi folosi, nu-i util nimănui. După o ceartă cu respectiva persoană, am cerut rezilierea contractului şi am solicitat un nou abonament. Nu mi-a explicat nimeni că îmi puteam folosi punctele de loialitate pe care le aveam deja strânse pentru a-mi achiziţiona un nou telefon. Şi nu mi-a spus nimeni că-mi pot trimite un alt sim cu acelaşi număr. Sau că mi se puteau opri banii pentru cele trei facturi din punctele de loialitate, dacă tot nu utilizam numărul. Pentru lucrurile acestea nu m-a cuntactat nimeni. Însă, pentru tot felul de oferte în favoarea lor, suntem zilnic asaltaţi cu telefoane enervante.Totul a fost în defavoarea mea. Cele trei facturi au fost plătite, punctele de loialitate le-am pierdut…

În plus, am mers tot la Mall să îmi iau alt telefon de la cei de la Connex. Şi tipul ce vindea atunci a omis să îmi spună că telefonul pe care mi l-am ales  e defect. Am observat eu că se uita cam ciudat la mine, mi-a spus că e ultimul de acel fel, dar cam atât…Nu mi-a spus nici el nimic despre punctele de loialitate pe care, cică, le mai aveam…pentru că…surpriză: abonamentul era tot închis, nu era reziliat contractul. Aşadar, a mai venit încă o factură de plătit.  cu bani cash, nu din puncte. A sunat el la Bucureşti pentru rezilierea contractului şi pentru un nou abonament. În fine, după vreo lună îl vizitam din nou pe tip pentru că, bineînţeles, telefonul meu cedase. S-a prefăcut mirat, m-a acuzat tot pe mine că l-aş fi scăpat în apă sau i-aş fi făcut cine ştie ce şi m-a trimis să caut nu ştiu ce service de pe Strada Gării, service fantomă, pe care nici nu l-am găsit. Am găsit un altul, iar cei de acolo m-au trimis în locul în care achiziţionasem telefonul, pentru că acesta era în garanţie. Aşadar, l-am vizitat din nou pe tip. De data asta l-am luat cu mine pe vărul meu mai în vârstă. Mi-a oprit telefonul şi după vreo lună l-am primit înapoi, reparat. Îi fusese necesară o reinstalare a softului. De atunci funcţionează, însă folosesc eu din ce în ce mai puţin numărul de Vodafone. Pe vremea studenţiei locuiam în Iaşi, deci semnalul nu era o problemă. De când m-am mutat la ţară, găsesc semnal la vreo 300 m de casă şi numai când are chef să existe. Nici cocoţatul în copaci nu mai e o soluţie. Am păstrat abonamentul şi am sperat ca problema semnalului să fie remediată, de vreme ce au trecut câţiva ani de când folosesc serviciile lor. Însă, nici măcar o şansă…Se pare că a fugit şi acesta de criză şi prin popuşoaiele de la Dumeşti nu are de gând să ajungă.

Acum vreun an mi-au făcut o ofertă cu o extraopţiune: 100 de minute în fix cu vreo câţiva euro. Am acceptat. O sunam pe maică-mea pe fix. Doar că ea era trecută şi la numere favorite, iar primele minute ce dispăreau când vorbeam cu ea, erau cele din urmă. Aşadar, rămâneam cu minutele în reţeaua fixă. După ceva timp am renunţat la extraopţiune. Acum, serviciile pe care mi le oferă sunt umile: semnal ioc, 20 de minute naţionale şi 60 de minute cu 5 numere favorite. Şi ghiciţi, bineînţeles, dacă am ghinionul să vorbesc după emiterea facturii cu un număr favorit, dispar minutele naţionale. Pe oricine aş suna, ele dispar primele. Halal ofertă! În plus, nici nu se mai obosesc să îmi trimită factură tipărită. Nici măcar înştiinţare pe telefon cu suma de plată. Primesc mai nou mesaje de genul: “Termenul de plată al facturii X a expirat…Vă rugăm…” Am fost nevoită să apelez la MyVodafone.ro. Cu ajutorul contului de pe acest site, sunt şi eu la curent cu emiterea facturii.

Mă gândesc de ceva timp să renunţ la abonamentul de la ei, să îmi achit ultimele facturi folosind punctele de loialitate şi să nu mă mai întreb unde dispar banii mei. Iată unde dispar…în buzunarele celor care ştiu să profite de noi. E dusă de mult timp zicala: “Clientul nostru, stăpânul nostru. ” La noi s-a transformat în: Clientul nostru, fraierul nostru. Deci, cum aş putea să iubesc Vodafonul?

5 Responses to “I hate Vodafone”

 1. Buna,

  Am citit postarea ta si vrem sa verificam situatia contului tau pentru a vedea ce variante de optimizare putem agrea.

  Daca esti de acord, vom folosi mail-ul pe care l-ai listat la contact, pentru a continua discutia.

  Multumim, o zi buna!

 2. Buna ziua! Puteti verifica situatia contului si puteti folosi adresa de mail pentru a ma contacta.

 3. [...] peripeţii am trecut eu de-a lungul relaţiei mele cu cei de la Vodafone. Îl puteţi citi/ reciti aici. Ei bine, nici nu-mi imaginam că a doua zi voi primi răspuns de la ei, ştiind că site-ul meu nu [...]

 4. [...] urma acestui articolului publicat de mine pe blog, cei de la Vodafone m-au contacta şi, îngrijoraţi de [...]

 5. [...] pentru a găsi exemple asemănătoare păţaniei mele. Doamna profesoară pe care o puteţi citi aici a păţit la fel: a solicitat anularea numărului de telefon şi luni bune după aceea tot a [...]

Leave a Reply