Blog de profesor

Grup şcolar în Dumeşti

07.14.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

Într-o vreme nefastă învăţământului românesc, când cadrele didactice calificate sunt disponibilizate, salariile sunt ciopârţite, iar dascălii aproape mor de foame( din experienţă o spun), iată că la Dumeşti, din toamnă va funcţiona un Grup şcolar de doisprezece clase, ce va înlocui Şcoala de Arte şi Meserii. 

Prin urmare, elevii ce vor dori să urmeze doisprezece clase, o vor putea face la Dumeşti, fără a fi nevoiţi ca până acum, să se transfere în clasa a unsprezecea la Iaşi. Cele două specializări propuse sunt: tehnician în construcţii şi tehnician în comerţ. “Cand s-a decis infiinţarea grupului şcolar a contat faptul că, printr-un program PHARE, şcoala din Dumeşti a fost dotată cu aparatură de practică atât pentru profilul construcţii, cât şi pentru comerţ. Valoarea proiectului PHARE pe care l-am implementat a fost de 600.000 de euro”, a declarat primarul comunei, Mihai Sabaiduc. Astfel, grupul scolar din Dumesti va fi dotat cu scule şi aparatură pentru atelierul de construcţii, aparatură din domeniul industriei alimentare pentru laboratorul de comerţ, dar şi cu instrumente necesare funcţionării unui atelier de proiectare in construcţii.

Se vor putea înscrie aici nu numai copiii din localitatea Dumeşti, ci şi cei din localităţile învecinate. Cadre didactice calificate există. Rămâne doar ca cei care se vor hotărî să vină  la noi să îşi dorească să înveţe. Vă aşteptăm!

Leave a Reply