Blog de profesor

Festivalul Tanabata-17.07.2011

07.17.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Dupa ce meciul de tenis s-a terminat, am pornit in graba spre Copou, la Gradina Botanica, unde se desfasura Festivalul Nipon Tanabata, organizat de Asociatia romano-japoneza Himawari. Desi caldura devenise inuportabila, iar  ora era nepotrivita pentru o iesire in oras (12.00 pm), am mers pe jos din Alexandru pana in Copou, ca sa mai vorbim si sa ne plimbam, dupa cum mi-a sugerat partenerul.

Ajunsi in Gradina Botanica am gasit cu usurinta locul unde se desfasura evenimentul respectiv, ghidati de acordurile muzicii traditionale japoneze. Cativa spectatori priveau curiosi la ceea ce au propus organizatorii. Am urmarit si noi cu foarte mare atentie momentul imbracarii yukata. Dupa demonstratia facuta de o simpatica fata, membra a asociatiei, doritoarele puteau sa incerce minunatele yukata-uri si sa se fotografieze. Desi ma tenta, nu am avut curaj. Erau prea multi ochi in jurul meu si prea multe aparate de fotografiat. Intr-un coltisor niste tinere invatau spectatorii cum sa realizeze origami. In interiorul “pagodei”, cei care doreau puteau gasit obiecte japoneze, origami, masti, ce puteau fi cumparate. Au urmat doua dansuri specifice Japoniei, pe care le puteti vizualiza mai jos. De  asemenea, curiosii invatau de la doua japoneze cum sa isi scrie numele in limba lor natala. Toti spectatorii erau primiti cu mare caldura si erau invitati sa isi scrie dorintele pe niste biletele pe care urmau sa le prinda in crengi de bambus. Traditia spune ca aceste dorinte se vor indeplini pana la sfarsitul anului.

Nu am putut ramane pana la sfarsit din cauza arsurilor pe care le capatasem la meciul de tenis, insa mi-a placut ceea ce am vazut. Cu siguranta voi participa si anul viitor, pentru ca, din cate am inteles, acest festival are loc in fiecare an in Gradina Botanica. Va propun sa vizionati mai jos fotografii si filmulete de la eveniment, in cazul in care nu ati putut ajunge.

 

 

Leave a Reply