Blog de profesor

Arsa la strand

07.23.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

De ceva vreme incoace tot incerc sa ajung la strandul din Iasi ca sa vad ce atmosfera e pe acolo, ce renovari s-au mai facut. Mentionez ca nu am mai vizitat strandul din Iasi de pe vremea cand acesta se afla amplasat pe langa Palatul Culturii, deci de mult timp.

Asadar, ieri am hotarat sa dau o fuga impreuna cu sotul. M-am trezit de  dimineata si am vazut ca e vreme insorita, asa ca m-am grabit sa pregatesc cele necesare. Desi cand m-am trezit cerul era senin, in drum spre strand am constatat ca e destul de rece (pentru mine), iar soarele se ascundea din cand in cand dupa niste nori de plumb. In autobuz ma amuzam impreuna cu partenerul meu, facand glume pe seama momentului in care ne-am gasit sa mergem si gandindu-ne daca vom fi singurii de pe acolo. Nu a fost insa asa. Pentru balacit era deschis doar bazinul Olimpic. Oricum, nu aveam de gand sa intru in apa. Vroiam sa ma bronzez un pic mai bine pentru ca in urma cu cateva zile, la tenis, mi-am ars picioarele de la genunchi in jos, dar numai partea din fata. Am ajuns noi pe la 9 jumatate. Mai erau cativa aventurosi pe acolo. Multi se scaldau. Am avut impresia ca nu o sa se prinda nimic de mine pentru ca mi se parea mai mult innorat decat senin.Dupa un timp in care am admirat atmosfera de acolo, si-au facut aparitia din ce in ce mai multi gogomani, care nu stiau decat sa injure la fiecare 10-20 de secunde. In plus, au inceput sa alerge spre apa si sa sara in ea plini de nisip, dar au fost atentionati de catre salvamar (nu stiu daca era salvamar sau doar responsabil cu buna purtare in incinta strandului). S-au potolit ei in acest sens, insa injuraturile curgeau ca pe banda rulanta. Dupa vreo 3 ore am hotarat sa parasim zona si sa ne indreptam spre casa. Ionut era plictisit, iar eu dezamagita ca nu ma bronzasem. Insa a venit si surpriza dupa vreo doua ore: am constatat ca sunt rosie pe spate si picioare, iar starea de rau pe care am avut-o m-a facut sa imi dau seama ca facusem insolatie. Aveam arsurile vizibile, frisoane, dureri de cap si stare de voma. Pentru piele folosisem insa lotiune cu factor de protectie solara. Se pare ca nu fusese de ajuns.  Mi-am aplicat pe zonele arse iaurt, insa nu a devenit roz situatia. A fost o noapte destul de grea. Acum mi-am mai revenit, dar arat ca o zebra. Atat de frumos m-am bronzat. Cu siguranta nu voi mai sta la soare prea curand.

In legatura cu strandul…Va sfatuiesc sa mergeti dimineata, de la deschidere pana pe la 11. E mai liber si e o atmosfera mai civilizata. Nu stati la soare foarte mult, chiar daca aveti impresia ca nu arde cu putere. Poate fi inselator. Apa era curata, pentru copii erau tobogane, scrancioburi, balansoare. Va puteti comanda ceva racoritor din incinta locatiei. Din loc in loc gasiti si banci pe care puteti citi o carte sau va puteti relaxa.

One Response to “Arsa la strand”

  1. [...] nu m-am gandit c-ale mele bulane rupte din revistele cu grasi pot concura cu cele ale consoartei, arse ca la rotisor in insorita zi de [...]

Leave a Reply