Blog de profesor

Ziua a şasea: Terminator îşi continuă bătălia

05.20.2011 · Posted in Jurnal 2 în 1-Aventuri în junglă

M-am gândit mai bine şi voi renunţa la naraţiunea la persoana I în favoarea celei la persoana a III-a. Asta pentru că mi-a venit ideea inventării unui personaj potrivit, şi anume Terminator, alias eu:) Având în vedere relaţia profesor-elev, câteodată chiar mă gândesc că aş putea fi numită astfel… Sau altfel? Ia mărturisiţi voi, dragi copilaşi, cum îmi spuneţi adunci când aduceţi vorba de mine în discuţiile voastre. Mărturisirea voastră va conta enorm, dat fiind faptul că se apropie sfârşitul de an şcolar.

Prin urmare, ziua a şasea a început cu o pregătire pentru şcoală realizată în fugă, ca de obicei. În timp ce se lupta cu dulapul plin cu haine, Marmotzica ţipa cât o ţinea gura:

- Mamă, ştii cumva unde am pus ieri eşarfa? Dar pantalonii? Geaca?

Mama, ordonată ca întotdeauna, poate prea ordonată, are grijă mereu să pună lucrurile Marmotzicii exact acolo unde aceasta nu s-ar fi gândit niciodată. Odată ieşită pe poartă, Marmotzica s-a transformat imediat în Terminator. Nu de alta, dar marmotele nu se potrivesc cu peisajul mirific din acest sat. Din contră, felinele sunt mult mai apreciate şi fluierate( dovadă a aprecierii).

Odată intrată pe poarta şcolii, Terminator( care e o fată…în caz că nu vă aşteptaţi şi vă întrebaţi de ce o prezint la feminin) îşi spori puterile. Zidurile acelea pline de ştiinţă şi minţile strălucite îi dădeau puteri înzecite. Cu chef de muncă, a secerat rând pe rând bietele fiinţe nepregătite pentru acel impact necruţător. De asemenea, au curs şi notele de zece, Terminator neavând nici o reţinere în a le pune, atunci când ele sunt meritate de cei care le primesc. Deşi lupta zilnică pare a fi una cu morile de vânt, personajul nostru are o voinţă de neimaginat şi încearcă să transforme bietele oiţe şi bieţii mieluşei în stâlpi de bază ai societăţii române.

Deşi şocată de invenţii şcolăreşti precum “chiştigă”, “harmaisme”, “adjectiv verbal” şi multe altele pe care a preferat să le uite, Terminator nu s-a lăsat învinsă şi s-a pus pe gândit…Şi s-a gândit, şi s-a gândit ce noi metode să folosească în activitatea sa. Dacă aveţi idei pentru deşteptarea forţată a celor adormiţi, daţi de ştire…

Ziua a fost lungă. După ore au urmat cursurile de perfecţionare…până pe la 20.00

Aceasta a fost compunerea mea( formulă de încheiere împrumutată de la elevi)

P.S. Această povestire este fictivă, dar sâmburele de adevăr se află printre rândurile ei:D

 

Leave a Reply