Blog de profesor

Perle de la teze…

05.29.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

Iată că au trecut şi tezele, ultimul hop pe care trebuie să îl depăşească elevii înainte de testul final. Am găsit şi de această dată câteva perle prin lucrările lor, mai puţine, ce-i drept. 

Vă invit să le citiţi:

” Textul de mai sus aparţine genului epic deoarece autorul este prezent în text, are personaj principal, titlul textului este vizibil. Textul este descris de autor în mod direct. La fel şi personajele. Are doi autori şi este descris frumos.”

“Textul aparţine genului epic pentru că este un text asemenea celor din genul epic. Genul epic este în proză pentru că are texte multe epice. El ne arată nouă prin măsurile lui că este un text epic. Are genuri epice prin toate fragmentele pe care le are. Genul epic este un text în prozodie care ne arată genurile epice în frază. Şi mai sunt şi alte texte la fel, dar sunt nişte texte mai multe.”

“Textul de mai sus aparţine genului epic pentru că are foarte multe semne de punctuaţie.”

“Textul aparţine genului epic pentru că nu este scris în versuri şi nici nu aparţine genului dramatic. Încă din titlu ne dăm seama că este un fragment care este scris în mai multe propoziţii.”

 

Leave a Reply