Blog de profesor

Ofrandă sunetului-Concurs internaţional de interpretare vocală şi instrumentală

05.25.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

Acest concurs a fost înscris în Calendarul Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în 2007 şi are ca scopuri cultivarea sensibilităţii faţă de problematica umană, faţă de diversitatea umană, de valorile moral-civice, precum şi dezvoltarea şi emanciparea comunicării interumane prin interpretarea şi receptarea muzicii autentice naţionale şi universale.

Faza judeţeană s-a desfăşurat între 1 martie şi 15 aprilie( în Iaşi pe 8 aprilie), iar cea internaţională pe data de 7 mai 2011, la Palatul Copiilor din Iaşi.

Concursul se adresează elevilor din clasele I-XII şi s-a desfăşurat pe categorii de vârstă. Secţiunile concursului au fost: Divertisment şi Muzică clasică. Nu s-au admis negative pentru concurenţii de la secţiunea Divertisment, ci doar acompaniament instrumental la vedere.

Din şcoala noastră a participat la concurs, la prima secţiune, eleva Plăcintă Veronica din clasa a VII-a. Aceasta a interpretat două piese, una în limba română şi cealaltă în limba engleză, acompaniată de doamna profesoară de muzică, Rusescu Mihaela. Mă mândresc cu eleva mea, care a obţinut premiul al II-lea, dar şi cu colega de muzică, cea care i-a fost îndrumătoare.

Mai jos puteţi viziona înregistrarea cu momentul prezentat de Veronica!

 

Leave a Reply