Blog de profesor

Carte frumoasă

05.29.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

Vineri seară mi-am scris numele pe google şi am dat un search. Obişnuiesc să fac asta pentru că particip la diverse concursuri online şi verific dacă mi-a mai picat ceva în mână sau nu.

Atenţia mi-a fost atrasă de un fişier în care apărea numele meu alături de cel al unui copil din clasa mea. Lângă numele noastre era menţionat: “menţiune”. Grăbită, am deschis fişierul şi mi-am dat seama că elevul respectiv primise o menţiune la Concursul regional de creaţie literară ” Carte frumoasă”, organizat în luna aprilie, în judeţul Argeş.

23 aprilie este considerată Ziua Mondială a Cărţii, o zi ce nu ar trebui trecută cu vederea în nicio unitate de învăţământ. Pentru că în zilele noastre se acordă o atenţie din ce în ce mai scăzută lecturii, în special de tânăra generaţie, acest concurs este binevenit. Tinerii din ziua de azi, elevii şi copiii noştri, sunt mai mult legaţi de mijloacele moderne de comunicare şi din ce în ce mai puţin de carte, acest obiect cultural care a străbătut secolele, de la tăbliţele cuneiforme babiloniene, până la vremile noastre, dar al cărui viitor pare incert. Prin oferirea posibilităţii de a scrie, organizatorii speră ca interesul elevilor pentru literatură să crească. Anul acesta a avut loc cea de-a treia ediţie a concursului “Carte frumoasă-cinste cui te-a scris” şi s-a adresat tuturor elevilor talentaţi din ţară. În scopul promovării concursului s-a creat şi siteul www.cartefrumoasa.go.ro pe care îl puteţi consulta pentru ediţiile următoare.

Elevul meu care a primit menţiune este în clasa a VI-a şi se numeşte Toma Dumitru. E un băiat liniştit, tăcut, cuminte. Lucrarea cu care a câştigat acest premiu o puteţi citi aici.

Pentru cei care au mai participat la concurs şi nu cunosc rezultatele ataşez fişierul mai jos:

rezultate concurs carte frumoasa

Felicitări câştigătorilor, dar şi celorlalţi participanţi pentru interesul demonstrat!

Leave a Reply