Blog de profesor

Românii au talent

04.28.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Da, am vizionat şi eu această emisiune…şi nu am ratat nicio ediţie. Asta nu pentru că mi s-ar fi părut foarte reuşită. E clar că unii s-au prezentat acolo ca la păscut. Îmi permit comparaţia asta…tocmai pentru că i-am văzut. Uneori a fost enervant şi Mihai Petre, care s-a adresat urât unor participanţi, având mereu o atitudine superioară. Consider că, dacă faci parte din juriu, asta nu îţi permite să jigneşti. Fără participanţi nu s-ar fi putut realiza emisiunea. Puteau fi refuzaţi şi într-o manieră elegantă, aşa cum a făcut Andi sau Andra. Nu spun că nu ar fi avut dreptate. Doar că au fost enervante tonul şi atitudinea…şi apăsatul pe butonnnnnn.

Revenind la preferatul meu, acesta a fost Narcis. Chiar dacă unii au comentat pe net că ar avea o voce de fetiţă, sau că n-ar fi băiat adevărat, eu cred că vocea lui este deosebită. La preselecţii m-a lăsat cu gura căscată şi mi-au dat lacrimile. În semifinală de abia aşteptam să văd ce melodie pregăteşte şi m-a impresionat plăcut. Mi s-a părut divin. Parcă reuşea să mă poarte într-o altă lume. Eram sigură că va trece de semifinală şi îl doream căştigător. Însă piesa din finală nu m-a mai impresionat la fel de mult, chiar dacă vocea lui era la fel de bună. Parcă nu am mai simţit acea emoţie cu care mă obişnuisem. Consider că nu l-a pus în valoare în totalitate. Se putea şi mai bine. Ştiu că piesa este una dificilă, dar mi-a transmis mai puţine emoţii. Totuşi, vocea lui merita locul I.

În finală mi-au plăcut aproape toţi concurenţii. M-a impresionat Cosmin Agache. Faptul că a a făcut beatbox în timp ce RoBo a dansat a fost o alegere inspirată. Oricum, mi s-au părut foarte buni. Mi-au plăcut şi cei de la Ballance, Valentin Dinu şi Valentin Luca, dar şi Rebeca. Pe soţii Luca îi admir pentru performanţa lor. Am urmărit cu inima la gură dansul lor, de frică să nu se împiedice doamna în timp ce făcea piruetele. Apreciez şi efortul Medeei.

În privinţa căştigătorului nu pot spune că a fost pe gustul meu. Chiar dacă o fi Adrian Ţuţu talentat sau nu, nu cred că merita titlul de “cel mai talentat român” aşa cum scria pe cecul ce l-a primit la finalul competiţiei. Pot spune că ştiam de dinaintea finalei că el va fi câştigătorul, datorită invitaţiilor pe care le-am tot primit pe facebook pentru a-l susţine şi datorită cotelor pe care le avea la pariuri.Am observat că are mulţi susţinători… Dar..speram să mă înşel.

Chiar dacă nu am fost mulţumită la finalul concursului, aştept şi ediţia următoare..pentru a descoperi noi talente. Le doresc tuturor participanţilor succes în viitor! Inserez în acest post fotografi din timpul competiţiei sau după, precum şi din spatele scenei.

Iată şi clasamentul final al competiţiei!

 

Leave a Reply