Blog de profesor

Olimpici la Limba română

04.20.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

A trecut ceva timp de când s-a susţinut faza judeţeană a Olimpiadei de Limba şi literatura română şi mi-am dat seama că nu am postat nici rezultatele, dar mai mult, nu mi-am lăudat copilaşii, care au obţinut punctaje bune.

Din cei şase elevi pe care i-am îndrumat la faza locală a olimpiadei, s-au calificat pentru cea judeţeană patru. Copilaşii s-au pregătit pentru această etapă, însă drumul nostru până la Iaşi a fost plin de peripeţii. Vorbisem cu două zile înainte de concurs cu o elevă din clasa a aVI-a, calificată şi ea la faza judeţeană, dar eleva altui domn profesor, şi mi-a spus că va merge tatăl ei cu maşina să o ducă şi că vom putea merge împreună(tatăl, ea, eu, plus alţi trei copilaşi). Aşadar, am renunţat la ideea de a căra copiii cu microbuzul pe o vreme aşa  friguroasă de februarie. Am stabilit o oră de întâlnire pentru ziua de sâmbătă.

Sâmbătă dimineaţa, la 8 fără cinci minute am ajuns la locul stabilit(intersecţia dintre o uliţă şi şosea), având în vedere că ora de întâlnire era 8. Ehe! Şi a urmat o lungă aşteptare( de vreo 40 de minute), plus telefoane peste telefoane. Tipul respectiv a sosit doar după ce domnul director a sunat un vecin, care i-a transmis să se grăbească. Nu vă gândiţi că şi-a cerut scuze pentru “mica” întârziere, din cauza căreia era să ratăm olimpiada. Eu şi alţi 8 copii( 4 ai mei, ceilalţi ai colegului de catedră) am aşteptat 40 de minute în stradă. Şi ca să fie tacâmul complet, ningea de rupea, aşa că ne-am murat cu toţii. Bineînţeles, nu era obligat să meargă, dar concura propriul copil. În plus, îmi transmisese prin fiica sa că ne va ajuta.

Am ajuns la limită la centrele unde se desfăşura olimpiada( Liceul  Costache Negruzzi şi Liceul Garabet Ibrăileanu). Bucuria a sosit însă târziu în noapte, când s-au afişat rezultatele. Elevele mele au obţinut premii şi menţiuni( trei eleve din patru): Cărăbuş Roxana,clasa a V-a:menţiune, Plăcintă Veronica, clasa a VII-a: menţiune, Andriescu Mădălina, clasa a VII-a: premiul al III-lea. Cea de-a patra concurentă a fost foarte aproape de a obţine menţiune(80 de puncte iniţial, 82 de puncte după contestaţie, iar cu 85 se obţinea menţiune). Bravo lor! Anul viitor sper că vom obţine rezultate şi mai bune!

P.S. Într-un articol viitor voi posta şi rezultatele tuturor elevilor participanţi, în caz că vrea cineva să le studieze.

2 Responses to “Olimpici la Limba română”

  1. scoaala prisacani e cea mai buna din toate

    • calliope22 says:

      Daca e sa ne raportam la criteriul acesta, exista, cu siguranta, scoli mult mai bune pentru ca acolo se gasesc multi elevi dotati intelectual. Pentru fiecare elev, scoala lui e cea mai buna. Noi nu ne intrecem cu nimeni.Incercam doar ca ne imbunatatim rezultatele anterioare, pentru a evolua.

Leave a Reply