Blog de profesor

Conjugarea…bat-o vina!

04.19.2011 · Posted in perle elevi

O întrebare pe care elevii o pun des în ziua de astăzi este: “-Da’ asta de ce-o mai învăţăm?” Degeaba încerci tu să le explici că îi ajută în viaţă, că vor avea o exprimare corectă, că n-o să se facă de râs dacă învaţă….sau mai ştiu eu câte alte motive pe care i le vâri elevului pe gât. Chiar degeaba! Nu eşti tu mai tare decât Becali! Cine te crezi? Un alt răspuns de-al lor sună cam aşa:”-Dar Becali nu a învăţat! Eu vreau să ajung ca el, să am bani…nu să ştiu carte…La ce mă ajută?” Câteodată rămâi fără argumente în faţa unor specimene ce refuză cu orice chip să înveţe.

Aşadar, neştiind carte, elevii noştri au început să fie din ce în ce mai inventivi la lucrările pe care le primesc. Din ce mai prind prin clasă şi din ce le mai coace mintea rezultă ceva asemănător cu ce veţi vedea mai jos. Când vine vorba de gramatică, elevul român e în stare să o rescrie. Bineînţeles, nefiind de acord cu nimic din ce-i spui, nu-i de acord nici cu normele gramaticale. Iată ce a putut ieşi dintr-o simplă lucrare legată de verb!

Alt elev, de clasa a VII-a de data aceasta, vine cu noutăţi de genul: “modul substantiv prezent”, “timpul imperativ”, “perfect compul”…Amuzaţi-vă şi plângeţi în acelaşi timp! Ei sunt viitorul ţării şi ne vor sprijini la bătrâneţe…Bine că nu sunt toţi elevii aşa!

Leave a Reply