Blog de profesor

Sperietura

03.19.2011 · Posted in creatii literare ale elevilor

Era toamna lui noiembrie. Se apropia sărbătoarea Sfântului Andrei. Auzisem din bătrâni că în seara  de Sfântul Andrei, la ora 24, la răscruce de drumuri, ies strigoii.

Împreună cu mai mulţi prieteni am hotărât să mergem în seara respectivă în capătul satului, în dreptul unui drum în cruce, pentru a ne convinge. Tata ne-a auzit vorbind şi a pus la cale un plan pentru a ne speria. Iată că a venit şi clipa în care am ajuns la răscruce de drumuri. Deodată am auzit un mormăit ciudat şi un sunet puternic de clopot tras. O voce sinistră repeta în continuu: „Tai!Tai!”.Nu am stat prea mult pe gânduri şi am luat-o la sănătoasa. Fugeam de mâncam pământul, fără a mai privi în urma noastră. Când credeam că nu mai am nicio şansă de scăpare, am ajuns acasă şi am dat buzna în bucătărie, unde se afla mama. Eram galben la faţă şi tremuram tot. Ea m-a întrebat ce mi

s-a întâmplat. În timp ce îi povesteam mamei, a apărut şi tata râzând fără să se mai poată opri. Am înţeles atunci că totul a fost o farsă şi că tata a vrut să îmi dea o lecţie pentru a nu mai ieşi noaptea singur prin sat.

Deşi am ştiut că a fost o păcăleală, nu am putut închide un ochi toată noaptea. Şi astăzi îmi este frică de întuneric şi nu-mi mai trebuie să mă plimb noaptea  prin sat.

Ungureanu Vlad, clasa a V-a A(SAM Dumesti)

 

4 Responses to “Sperietura”

  1. Accuma mie fica si mie :[[

  2. tare de tot cu strigoi

Leave a Reply