Blog de profesor

Eminescu, sărbătorit la Liteni şi la Dumeşti

08.07.2010 · Posted in Şcoala Dumeşti

Cum era  firesc, am organizat activitatea de pe 15 ianuarie în parteneriat cu colegele de la Liteni. Am mers împreună cu 28 de elevi la Liteni.Era rândul nostru să mergem acolo, având în vedere că ei fuseseră la noi cu ocazia zilei şcolii. Ai mei erau nerăbdători în microbuz pentru că nu mai fuseseră acolo niciodată. De abia aşteptau să vadă şcoala, să cunoască profesorii şi copiii. Era un frig de crăpau pietrele. Am fost aşteptaţi de cei din Liteni şi primiţi foarte frumos. Elevii erau aşezaţi în careu, au cântat imnul lor, ai noştri s-au prezentat, au cântat şi ei imnul şcolii lor. Apoi am intrat în sala de festivitate, unde a avut loc activitatea literară. Separat, alţi copii erau implicaţi într-un concurs de desen. Au fost premiaţi de un pictor ce provine de pe plaiurile din Liteni. Unii dintre copii au fost implicaţi şi în activităţi sportive, la care au primit, de asemenea, premii. Întreaga activitate a fost coordonată de doamnele profesoare de limba română şi domnul de educaţie fizică de la Liteni şi doamna de muzică, domnul de sport, împreună cu mine(de la Dumeşti).

Copiii au recitat, au jucat în scenete, au cântat, au participat la concursul de trânte, de săritură în înălţime, de desen,s-au împrietenit. A rămas să mai organizăm şi alte activităţi împreună, eventual o excursie.

A fost o activitate mai complexă, omagiul adus lui Eminescu fiind completat de acţiunile celor doi profesori de educaţie fizică.

Liteni-dramatizare

Liteni-dramatizare

Dumeşti-dramatizare

Dumeşti-dramatizare

Dumeşti

2 Responses to “Eminescu, sărbătorit la Liteni şi la Dumeşti”

  1. andreea M.C says:

    mie dor sa mai particip la serbarile din fosta scoala…cu toata admiratia va doresc in continuare m mult succes…andreea cosan

Leave a Reply