Blog de profesor

Sfârşit de an şcolar-Liteni

07.21.2010 · Posted in Şcoala Liteni 2008-2009

Ca în orice şcoală şi la Liteni s-a organizat un program pentru premierea elevilor silitori la sfârşitul anului şcolar.Au fost multe emoţii mai ales la boboceii de clasa I şi chiar la cei de clasa a V-a, care trecuseră de la notarea prin calificative la cea cu note. A fost o schimbare pentru ei şi nu toţi au reuşit să se acomodeze la fel de repede. Cei care au trecut clasa doar ca să fie trecută au fost de data aceasta spectatori, iar cei care au meritat cu adevărat au urcat pe scenă în aplauzele tuturor.

Observ în rândul elevilor de astăzi o anumită reticenţă când vine vorba de învăţat şi de spiritul de competiţie. Colegii te consideră tocilar dacă îţi înveţi lecţiile, dacă îţi faci temele, iar cei ce fac aceste lucruri se simt uneori marginalizaţi. Le-am explicat de multe ori copiilor că nu trebuie să le fie ruşine de faptul că învaţă. Din contră, cei care nu o fac sunt invidioşi pe capacităţile celor buni, iar faptul că râd de ei este o metodă de manipulare. Unii dintre copii au ascultat sfaturile mele, alţii au preferat să asculte îndemnurile colegilor.

Anul trecut, la clasa la care am fost dirigintă am obţinut rezultate destul de bune. Patru copii din 18 au avut medii peste 9,50. Doar o medie a fost între 6 şi 7, majoritatea obţinând între 8 şi 9. Vă invit să vizualizaţi fotografii de la premiere şi  de la banchetul claselor a VIII-a.

 

Leave a Reply