Blog de profesor

La grătar cu copiii

07.29.2010 · Posted in macaresti

Înainte de sfârşitul anului şcolar am hotărât cu elevii mei să organizam un picnic într-o sâmbătă, în curtea şcolii. Urma să facem un grătar din cârnăciori şi mici, eu şi vreo 20 de copii.

Am ajuns dimineaţă pe la 8 şi copiii erau deja în faţa şcolii. Ne-am pus repede pe treabă. Era primul grătar pe care îl făceam, dar m-au ajutat şi copiii. După o muncă imensă în care am preparat cam 100 de mici şi vreo 40 de cârnăciori, ne-am aşezat la masă. Vorba vine la masă. De fapt ne-am aşezat pe pătură, pe iarbă.  Micii erau cam cruzi, dar nu s-a plâns nimeni. Toţi eram morţi de foame. După masă au urmat jocuri, cântecele, unii s-au apucat de educaţie fizică, alţii se credeau cântăreţi…

A fost foarte frumos. Am stat până la ora 16.30 cu copiii. Am ajuns în Iaşi mai epuizată decât ajungeam de obicei. Mă durea capul îngrozitor pentru că făcusem insolaţie. Pielea de pe mâini îmi ardea, astfel încât am tratat-o cu iaurt. Oricum, a fost o experienţă de neuitat pe care aş repeta-o oricând cu riscul de a face din nou insolaţie.

 

 

Leave a Reply