Blog de profesor

Concurs de creaţie literară

07.30.2010 · Posted in macaresti

     După încheierea anului şcolar un domn cu suflet mare a propus organizarea unu concurs de creaţie literară. Nu-l cunoşteam atunci pe acest domn. Mai târziu am ajuns să îl iau de soţ. Elevii interesaţi trebuiau să scrie un eseu despre ce vor ei să devină când vor termina şcoala, facultatea, ce planuri au de viitor.

     Pentru că era deja vacanţă şi unii dintre copii erau plecaţi din localitate, nu am avut prea mulţi participanţi. Poate şi pentru faptul că nu i-am putut anunţa pe toţi că voi veni cu domnul respectiv la şcoală într-una din zile pentru organizarea concursului.

     Cei prezenţi au citit eseurile lor şi domnul i-a premiat acordându-le bani. Apoi a mai oferit unei fetiţe care scria poezii o bicicletă. A fost impresionat de Cristina, o elevă din clasa mea, şi a mai trecut de câteva ori pe la Măcăreşti aducându-i daruri la începerea anului şcolar, la Crăciun a primit un laptop şi bani, apoi a vizitat-o din nou de Paşte. Din păcate criza l-a lovit acum şi pe soţul meu, domnul amabil, şi nu mai poate ajuta copiii aşa cum şi-a propus.

Câştigătorii

Leave a Reply