Blog de profesor

Un pas înainte…

06.25.2010 · Posted in Şcoala Liteni 2008-2009

     În vara anului 2008 m-am desparţit cu greu de copiii din Măcăreşti care mi-au fost tare dragi. Nu ştiam sigur dacă voi pleca de acolo pentru că optasem şi pentru continuitate. Totuşi am vrut să încerc să obţin un post al meu, titularizabil. Prin urmare am mers la concursul de titularizare în anul 2008 la vreo 4 centre din judeţul Iaşi. Cea mai mică notă obţinută a fost 7.60 iar cea mai mare 9.80. Bineînţeles că am optat pentru un post de la centrul unde am obţinut nota mai mare(pentru că eram prima pe centru şi aveam de unde alege-vorba vine că aveam de unde;erau posturi destul de proaste). Am ales Liteniul, aflat la aproximativ 60km de Iaşi. Şi o nouă aventură avea să înceapă.

     Imediat după ce am semnat pentru post, am mers să văd şcoala.Mi s-a părut acceptabilă la prima vedere.Doar că mi-am format şi o imagine deformată despre acea instituţie(am confundat o vilă alăturată cu corpul nou de clădirea al şcolii;abia în toamnă am realizat că nu e vorba de nici un corp nou…)Am aşteptat cu nerăbdare începerea noului an şcolar şi, cu repeziciune, a sosit şi ziua respectivă. Deschiderea s-a realizat într-o sală de clasă din cauza vremii ploioase. În interior şcoala nu mai arăta ca pe dinafară. Mi s-a părut o clădire veche, prăfuită de timpul ce îi apăsa umerii grei. Totuşi era însufleţită de oamenii care lucrau acolo şi mai ales de copii, care aşteptau cu nerăbdare să îşi cunoască noii profesori. Am primit clasa a V-a A pentru a fi dirigintă şi am avut astfel ocazia să cunosc şi să am grijă de cei mai scumpi copii din câţi am întâlnit până acum(18 suflete calde, iubitoare şi pure).Împreună cu ei, dar şi cu alţi copii din şcoală şi cadre didactice am organizat o serie de activităţi pe care le voi detalia în arhiva dedicată Şcolii Liteni.

     La această şcoală mi-am continuat formarea ca profesor, am susţinut inspecţia pentru definitivat, deci m-a ajutat să îmi continui paşii prin învăţământ. Vă invit să citiţi şi următoarele articole referitoare la activitatea din 2008-2009!

Tags:

3 Responses to “Un pas înainte…”

  1. Hai, Calliope, zi-ne mai curând de coborârea în infern!…Şi de Hâdes! Pardon! De Hades!…;)

  2. Măi… Înseamnă că am stiut eu ce fac, în marea mea întelepciune… Voi iesi si eu la suprafaţă, vedea-vei! :) Tu termină povestea, abia astept partea cu Făt-Frumos la Palatul Peles!

Leave a Reply